Céljaink

Céljaink

Régóta fontosnak tartjuk, hogy minél egészségesebben éljük az életünket. Amikor a kertünk adta lehetőséggel élve saját magunk termesztette zöldségekhez és fűszerekhez jutottunk hozzá, amelyek hátterét tökéletesen ismertük, azt gondoltuk, ennél jobb forrást el sem képzelhetnénk az egészséges ételek beszerzésére.

Mivel jóval többet képesek vagyunk termeszteni, mint amit mi elfogyasztunk, ráadásul Pati imád a növényekkel foglalkozni és a fejlődésüket csodálni, arra jutottunk, hogy megpróbálunk másoknak is lehetőséget biztosítani arra, hogy hozzáférjenek a kertünk zöldségeihez. Szerencsére adott, hogy Gábor szenvedélyesen szeret a különféle ízeket kombinálva kísérletezni, így arra jutottunk, hogy feldolgozott formában mutatjuk meg, hogy milyen különlegessé és változatossá tehetőek az étkezések ezekkel a zöldségekkel.

Ugyanakkor azon túl, hogy zöldségkrémeket készítünk, szeretnénk időről időre ötletekkel segíteni azokat, akik figyelmet fordítanak arra, hogy minőségi és egészséges ételeket fogyasszanak, hogy milyen tálalásban fogyasszák a termékeinket, illetve hogy azokon túl milyen egyszerű és ízletes ételeket dobhatnak maguk is össze otthon.

Azoknak pedig, akik kerttel rendelkeznek, vagy legalábbis egy aprócska erkéllyel és affinitással a növények nevelése iránt, megmutatjuk, milyen egyszerűen termeszthetik meg, ha mégoly kis mennyiségben is, a saját zöldségeiket és fűszernövényeiket. A konyhai ötletek mellett kerti tanácsokat is találhatnak majd az érdeklődők a blogbejegyzéseink között, sőt, szeretnénk saját gyűjtésű vetőmagokkal és saját előállítású palántákkal is segíteni nekik az első lépéseknél.

Kezdettől a terveink között szerepelt, hogy a kertünkben
piknikszerű összejöveteleket és kertlátogatásokat szervezzünk, amikor
megszemlélhetők a termesztett és feldolgozandó termények, megízlelhetők a
belőlük készült fogások, megkóstolhatók és megvásárolhatók a termékek, és egy
jót beszélgethetünk a kert és a konyha rejtelmeiről. Ezeket a terveket sikerült
is fokozatosan megvalósítanunk: immár évek óta zajlanak nálunk kóstolófogásokkal
kísért kertlátogatások, illetve a 2022-es szezonban már szabadtéri nyáresti
vacsorákat tartottunk a „kertből az asztalra” koncepció jegyében, valamint
céges csapatépítő programokat, családi összejöveteleket, munkaebédeket is
szervezünk felkérésre a kert bisztrósarkában. Ezekről itt írunk bővebben:

Csoportos és egyedileg szervezett kertlátogatások kóstolófogásokkal