Gábor, a séf

Gábor, a séf

Az életem nagy része a konyha körül forgott. Fiatal koromtól kezdve főztem, és a világ állásától függetlenül hittem és szerettem, amit csinálok. Próbálkoztam hat évig mással és máshogy, de az élet visszasodort a tűzhely mellé. Igazából ott és akkor kezdődött el ez a kaland.

Az új időszámítás ugyanis egy új világot nyitott ki: új szelek fújtak akkoriban a magyar gasztronómiában, fontos lett a minőségi alapanyag, annak beható ismerete és széleskörű felhasználása, amit a vendégek egy része is igényelni kezdett. Fokozatosan azt vettem észre, hogy ha csak lehet, a saját kertben termett, vagy vegyszermentes kertekből származó, tiszta zöldségekkel dolgozom otthon is. Akkor kezdődött az egész, amikor a mádi Gusteau-ban elvállaltam a konyhafőnöki pozíciót 2010-ben, amikor még csak készülőben volt a konyha, és érkezőben az étterem berendezései – így aztán az első pillanattól a sajátoménak érezhettem a konyhát,  a kötődés pedig, ami a Gusteau felé kialakult, úgy tűnik, tovább kíséri az életemet: benne van ebben a minőségi alapanyagok használata és a a jó értelemben vett maximalizmus is. Volt minden ebben az időszakban, ami csak jöhet az ember életében: nehezebb periódusok, meseszép történetek, sikerek, elismertség, életre szóló kaland a Bocuse európai döntőjén, a saját szakácskönyv kézbevétele, a Gault Millau Év Étterme díja, számos hosszabb-rövidebb külföldi munka kollégákkal vagy egyedül, és inspiráló gasztrotúrák az étterem tulajdonosaival.

Szeretném most mindezt a tapasztalatot átültetni ebbe a mostani kalandba, és megmutatni mindazt, ami számunkra a minőséget jelenti mind a termények gondozásában, mind a termékek elkészítésében. Szeretnénk, finom dolgokat adni a mindennapokhoz, a legjobb alapanyagokból elkészítve – tartsatok velünk!