A Cukkinikrém mángolddal a következő ételek alapja. Képzeljetek el mediterrán ízeket: bazsalikom, olívaolaj – sokunk kedvencei. Legyen az egyik kiválasztott a tojás. Mérettől függően főzzük 4-5,5 percig, majd hámozzuk meg és tegyük félre. Célunk a krémes, majdnem szilárd sárgája. Ehhez süssünk kisebb darabokra tépkedett, olívaolajjal és sóval ízesített kovászos kenyeret a forró sütőben, többször megforgatva, míg ropogós nem lesz. Szükségünk lesz még rukkolára, aszalt paradicsomra, olívaolajra, amelyeket tálaláskor keverünk össze. Kanalazzunk egy tányérra a krémből, halmozzunk rá és köré az ízesített rukkolából, tegyük a közepére a megvágott, langyos tojást, szórjuk meg a ropogós pirított kenyérrel, reszeljünk rá parmezánt, és aki szereti, chilivel, vagy akár mentával is megbolondíthatja az ételt. A tojást helyettesíthetjük ropogós bőrű sült hallal, főtt tagliatellével, burratával, de kitűnő választás lehet a rózsáira szedett, ízesített és forró sütőben ropogósra sült brokkoli is. Hús nélkül is teljesen komplex ízvilágú, mégis gyors vacsorát kerekíthetünk így, amelyet érdemes egy pohár fehér borral kísérni.
Kapcsolódó bejegyzés
05
dec
Rizottó sütőtökkrémmel
A Sütőtökkrémünkkel készült fogás – rizottó sütőtökkel – igényel némi előkészületet.
Különösen ...
Szerző:A Séf és a Kertész
Bővebben
05
dec
Brie sajt céklalekvárral
Ételjavaslataink sorában a Céklalekvár csillagánizzsal már-már desszertnek beillő párosítása következik most ...
Szerző:A Séf és a Kertész
Bővebben