A Cukkinikrém mángolddal a következő ételek alapja. Képzeljetek el mediterrán ízeket: bazsalikom, olívaolaj – sokunk kedvencei. Legyen az egyik kiválasztott a tojás. Mérettől függően főzzük 4-5,5 percig, majd hámozzuk meg és tegyük félre. Célunk a krémes, majdnem szilárd sárgája. Ehhez süssünk kisebb darabokra tépkedett, olívaolajjal és sóval ízesített kovászos kenyeret a forró sütőben, többször megforgatva, míg ropogós nem lesz. Szükségünk lesz még rukkolára, aszalt paradicsomra, olívaolajra, amelyeket tálaláskor keverünk össze. Kanalazzunk egy tányérra a krémből, halmozzunk rá és köré az ízesített rukkolából, tegyük a közepére a megvágott, langyos tojást, szórjuk meg a ropogós pirított kenyérrel, reszeljünk rá parmezánt, és aki szereti, chilivel, vagy akár mentával is megbolondíthatja az ételt. A tojást helyettesíthetjük ropogós bőrű sült hallal, főtt tagliatellével, burratával, de kitűnő választás lehet a rózsáira szedett, ízesített és forró sütőben ropogósra sült brokkoli is. Hús nélkül is teljesen komplex ízvilágú, mégis gyors vacsorát kerekíthetünk így, amelyet érdemes egy pohár fehér borral kísérni.