Leírás
Összetevők:
citrom*, tengeri só
*Vegyszermentes kertünkből!
Tartósítószer- és adalékmentes termék!
Felbontás után hűtőben tartandó!
1,890 Ft
Először is tudni kell, hogy a sós citromoknak a külső, sárga héját kell felhasználni az ételekbe. Ha ezt levágtuk, vízzel leöblítjük és apró kockára vágjuk. Így már tehetjük is a kuszkuszba meleg ételként, ízesíthetjük vele a taboulénkat, de zöldséggel készült lazább, szaftos, húsos raguk kitűnő ízesítője is lehet.
Ettől kezdve csak a fantáziánk szab határt a felhasználásnak. Érdemes kipróbálni különböző „hétköznapi” ételekbe is, mint például egy gyulyásleves, egy madártej, egy kecskesajt-fehér csokoládé-turbolya kombóba, de különleges ízt kaphatunk, ha például a tavaszi forrázott kelkáposztalevélbe töltött, újhagymával és petrezselyemmel ízesített tört burgonyába keverünk egy kevés sós citromot. Tekerjétek jó szorosra, és a tekercset kevéske olajon serpenyőben süssétek körbe. Nagyon finom kacsahússal, tarjával.
Nálunk a család egy bátor és kreatív fiatalja rizsfelfújtba használta, és nem bánta meg. Ahogy ő is megerősítette: „annyira intenzív az íze, hogy egészen kevés is elég belőle, hogy felfrissítse és izgalmassá tegye az ételt!”
Készleten
Összetevők:
citrom*, tengeri só
*Vegyszermentes kertünkből!
Tartósítószer- és adalékmentes termék!
Felbontás után hűtőben tartandó!
Tömeg | 0.38 kg |
---|---|
Méretek | 10 × 7 cm |