A Sütőtökkrémünkkel készült fogás – rizottó sütőtökkel – igényel némi előkészületet.

Különösen kitűnő választás ez az étel az őszi-téli, szeles, hűvös időben: melegít, tartalmas, és csak rajtunk múlik, hogy roppanósat, csípőset, vagy mindkettőt együtt varázsolunk belőle. Nézzük is az elkészítését.

A rizottóhoz szükségünk lesz valamilyen – húsos vagy zöldséges – alaplére, és ha a ropogós kiegészítőt is kipróbálnánk, friss (kovászos) kenyérmorzsára, amit serpenyőben, olajon folyamatos kevergetés mellett ropogósra sütünk. Ízesíthetjük sóval és chilivel. Ha elkészült, papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, és a morzsát zárható dobozban tartjuk.

Jöhet is a rizottó: készítsünk egy klasszikus rizottót, egészen a végéig; az utolsó mozzanat, a parmezán és a vaj hozzáadása viszont itt elmarad. Ennél az állomásnál egy sűrű, majdnem lé nélküli rizottóval állunk szemben. A tejtermékek helyett most a sütőtökkrémből kanalazunk hozzá, és összeforraljuk őket, majd azonmód tálalhatjuk is. Feltétként kerülhet rá kecskesajttal lazán összekevert, 200 fokos sütőben sült sütőtökkocka és a pirított kenyérmorzsából egy kanálnyi. Ezek mellé – vagy helyett – isteni lehet a rukkola, a rozé báránysült, illetve kacsamell is.